Møte med Høgsetgrenda velforening

Momenter fra møte med Høgsethgrenda velforening I juni 2020.

Det ble diskutert utfordringer med grevling i området og at det kastes hageavfall langs elva.

De ulike utfordringene henger sammen. Brunsneglen trives inne i hageavfallet. Brunsneglene er mat for grevlingen.

Høgsetgrenda har vært litt mer liberal i forhold til at hageavfall dumpes i naturen. Dette følges opp.

Høgsethgrenda følger og opp andre velforeninger om kasting av hageavfall.

Det er ca 7-8 grevlinger i området. Noen husstander mater grevlingen indirekte og direkte. Høgsetgrenda følger opp disse.

Stavsetsvingen har fulgt opp sine medlemmer om at det er forbudt å kaste hageavfall i naturen og på friområdene. Det respekteres av medlemmene i Stavsetsvingen velforening.

Fjerning av hageavfall fra friområdet. Vi må først få beboerne til å slutte med å dumpe nytt hageavfall i naturen. Fjerning av avfall blir tatt opp senere.